Klantenservice

Hoe kunnen wij u helpen? Hier kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Als uw vraag er niet bij staat, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

 • Ik wil een voorstel doen voor een afbetalingsplan

  U kunt uw voorstel tot afbetalingsplan invullen via ons debiteurenportaal. Hiervoor klikt u op het login icoon rechts bovenaan en logt u in via de gegevens vermeld op uw aanmaning. U kunt ons uiteraard ook steeds telefonisch (09/298.26.00) of via e-mail (backoffice@alektumgroup.be) contacteren met uw voorstel. Gelieve steeds uw dossiernummer en ‘aanvraag afbetalingsplan’ in het onderwerp te plaatsen.

 • Mijn adresgegevens en/of telefoonnummer zijn veranderd

  Gelieve ons hiervan, liefst schriftelijk, op de hoogte te stellen via e-mail (backoffice@alektumgroup.be) of telefonisch op volgend nummer (09/298.26.00). Gelieve steeds uw dossiernummer en ‘wijziging contactgegevens’ in het onderwerp te plaatsen.

 • Ik heb een vraag aangaande de werkwijze of dienstverlening

  Heeft u een aanmaning ontvangen van Alektum en heeft u een klacht over bijvoorbeeld onze werkwijze?
  U kunt hiervoor steeds telefonisch (09/298.26.00) of via e-mail (backoffice@alektumgroup.be) contacteren.
  Gelieve steeds uw dossiernummer en ‘klacht’ in het onderwerp te plaatsen.
  Alektum hanteert een klachtenprocedure conform de Gedragscode van de Belgische Vereniging van Incasso-ondernemingen (BVI).

 • Ik heb een brief van Alektum ontvangen. Maar ik zit in een collectieve schuldenregeling. Wat kan ik hieraan doen?

  U moet onze aanmaning doorgeven aan uw schuldbemiddelaar met de vraag of deze (bij voorkeur schriftelijk) contact opneemt met Alektum binenn de vooropgestelde termijn. Hetzelfde geldt als u al contact heeft met een intermediair of bemiddelende instantie (bijvoorbeeld het OCMW, een maatschappelijk assistent, of een advocaat). Gelieve steeds uw dossiernummer in het onderwerp te plaatsen.

 • Wat gebeurt er als er juridische stappen ondernomen worden?

  Indien het tot een gerechtelijke procedure komt ontvangt u een dagvaarding van de gerechtsdeurwaarder waarin vermeld staat wanneer u voor de rechtbank dient te verschijnen.

 • Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

  De gerechtsdeurwaarder is een onafhankelijk openbaar ambtenaar die meehelpt een gerechtelijk vonnis uit te voeren. Hij zorgt ervoor dat degene die voor de rechter moet verschijnen een dagvaarding krijgt. Maar hij is ook degene die beslag kan leggen op salaris of goederen en eventueel een woning kan laten ontruimen.

Neem contact met ons op

+32 (0)9/298 26 00
info@alektumgroup.be

Openingsuren

Maandag – Vrijdag: 8u00 – 17u15

Ons Inbound Self Service systeem is 24/7 beschikbaar om u verder te helpen.